Shopping Cart

Våga Älska Framtiden

goranadlen

I går fick jag chansen att lyssna på Göran Adléns föreläsning ”Våga Älska Framtiden”, som han höll för alla golfspelare/pro som besökte PGA Summit i Tylösand.

Det var en mycket inspirerande föreläsning. Adlén gav många tänkvärda tips på hur du kan marknadsföra ditt företag på ett bra och billigt sätt. Exakt, han pratade då om olika verktyg inom sociala medier och hur snabbt andra personer kan påverka ditt varumärke, både positivt samt negativt. Det menas att du äger inte ditt varumärke längre och pga det måste du engagera dig hela tiden. Exempelvis på Twitter, om någon skriver något om dig och ditt varumärke, var där då och svara och visa att du är engagerad. Det är också viktigt att låta andra prata om dig och ditt varumärke eftersom att det ger spridning.

Adlén tog även upp att det är viktigt att vara transparent som företag och att inte mörklägga något. Han visade ett exempel på det vilket var en video där det amerikanska företaget FedEx misslyckades ganska rejält med en leverans (ni känner nog igen videon).

Se nedan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cpVFC7bMtY0[/youtube]

Ja, som ni såg var det inte den bästa leveransen. Det tog inte lång tid innan denna video lades upp på YouTube. Vad hände med FedEx? Hur stod FedEx till den misslyckande leveransen?
Svaret på det är att FedEx bad om ursäkt, och tog det på allvar. De skyllde inte på någon annan eller försökte mörklägga något. De var öppna med vad som hänt och sa att de hade misslyckats med den anställningen.

Ni förstår nog var jag vill komma! Skyll aldrig på något utan var ärlig och visa att du/ni kommer jobba på det problem som skett för att det inte ska ske igen.

Ett annat exempel Adlén tog upp som jag verkligen gillade var att strunta i att planera allt hela tiden. Vi måste kunna agera snabbt när något annat händer som inte är planerat. För att vi på föreläsningen skulle förstå vad han menade visade han en jättebra YouTube-video.
Se nedan, och ha koll på killen som är sist.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fAADWfJO2qM[/youtube]

 

Ja, Steven Bradbury var sist, men vann ändå guld, eftersom att alla deltagare framför honom ramlade. Det var ingenting som Bradbury hade planerat. Det han gjorde var att agera på bästa sätt, att inte ramla utan åka in i mål och få guld.

Det var många lärorika tips, och Adlén avslutade föreläsningen med tre ord, våga, älska och spring. Tre ord som du ska tänka på för att utvecklas och framför allt leva mer. Om ni får chansen att gå på någon av Göran Adléns föreläsningar, gör det! Väldigt väldigt givande och inspirerande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer