Shopping Cart

Recept på bananbollar

I fredags när Sara och Amanda skulle komma över till mig tog jag tillfälle i akt och testade på att baka bananbollar som jag hittade här. Jag kallar dem för bananbollar för jag vet inte vad de heter. På bilden ser ni mina dadelbollar och då bananbollarna.

1380085_10153320620110214_31757304_n

Ingredienser:
1 1/2 dl havregryn
2 msk kokosmjöl
1 mosad banan
2 tsk mjölk
3-4 msk kokosflingor
Limejuice efter smak

Blanda samman alla ingredienser, och forma sedan till bollar. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter på 175 grader.

Jag testade även att baka bananbollar med kakao också. Receptet ser lite annorlunda ut då, färre ingredienser.

Recept:
2 dl havregryn
2 msk kakao
2 tsk mjölk

Det går jättefort att baka dessa bollar, men om det blev succé? Nja, jag skulle nog hellre äta dessa till frukost eller så eftersom att de inte är söta alls. Det smakar nästan som något bröd. Ni som älskar sött kanske inte kommer digga dessa, men de var helt okej. Testa och se!

2 comments

  1. Ser jättegott ut! Det måste jag prova 😛

    1. Ja, men det måste du verkligen. Mina vänner tyckte den med chokladsmak var godare 😉 Testa att göra båda! Det går så snabbt att tillaga 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer