Shopping Cart

Raw Dadelbollar

Min vän är en riktigt händig tjej och fixar och trixar. För några månader sedan började hon göra dadelbollar som jag fick testa. Varje gång jag testade de hade hon ändrat receptet. En gång innehöll de kokosfett, en annan gång havre och ja, ni förstår du kan trixa och fixa lite hur du vill med dessa dadelbollar.

Idag fick jag för mig att göra dadelbollar.Tänkte att det kunde vara gott att ha nåt till ikväll.
Jag valde att göra Raw Dadelbollar, vilket menas att det inte innehåller någon gluten, laktos eller ingredienser som varit upphettade över 42 grader.

969471_10152883775075214_1976883076_n

Recept (ca 7 stycken)
10 dadlar
Cashewnötter
1 msk Kakao
Kokosflingor

Jag började med att ta ur kärnorna i dadlarna och la de i en skål. Därefter hackade jag cashewnötterna i tre delar och la de ner bland dadlarna. Hällde i kokosflingor och 1 msk kakao (jag kommer nog ha mindre kakao nästa gång, men det är en smaksak). Därefter rörde jag ihop allt till en smet med händerna (bästa redskapet).

Om du tycker att smeten är för kladdigt kan du alltid tillsätta mer kokosflingor. När min smet blev perfekt tog jag en bit och rullade till en boll och toppade med kokosflingor. Precis som när man var liten och gjorde chokladbollar.

Om ni inte vill ha det Raw, kan ni även tillsätta lite havre och varför inte kallt starkt kaffe. Jag tror jag ska testa att ha i lite kaffe nästa gång. Som ni märker kan man göra lite som man vill. Du kan byta ut cashewnötterna till andra nötter eller till det som passar dig i smaken.

Du måste testa! Lycka till!

Rawfood_dadelbollar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer