Shopping Cart

Om du vill ha en god drink skulle jag tillsätta sprit

Jag har aldrig riktigt tänkt på hur människor omkring mig reagerar då jag väljer att avstå från alkohol vissa kvällar. Jag har valt att köra på alkoholfritt många gånger sedan jag började gå ut. För mig är inte det konstigt. Jag har också alltid blivit accepterad och respekterad när jag valt att avstå. Ingen har riktigt brytt sig. Det finns inte så mycket att bry sig om heller.

När min vän för dryga ett år sedan valde att sluta dricka alkohol helt och hållet, berättade hon för mig att hon fick så många frågor och kommentarer varför hon valde alkoholfritt. Jag viftade mest bort det, och sa att det säkert bara berodde på att hon tänkte mer på det nu än innan.

Nu kan jag ju säga att min vän hade och har så rätt. De gånger vi varit ute och beställt alkoholfria drinkar har vi ALLTID fått någon slags kommentarer. ”Oj, fest ikväll” eller som i lördags då jag frågade bartendern om någon god alkoholfri drink, då fick jag till svar ”Ja, om du vill ha en god drink skulle jag tillsätta sprit, men du verkar ju inte vilja ha det”

Jag blev verkligen  C H O C K A D ! Ska en bartender svara så? Visst, jag förstår att han vill att jag ska dricka alkohol, men borde han inte vara proffsig och inte kommentera mitt val.

Egentligen vet jag inte vad jag ska säga. Jag tycker bara att det här beteendet är så konstigt. Att avstå från alkohol ska väl inte vara något problem!? Samma sak som att man väljer att ta ett glas vin, då ska man väl inte behöva få kommentarer på det heller? Jag tycker man ska få beställa precis vad man vill i baren utan att några ögonbryn höjs.

alkoholfri_drink 

4 comments

 1. Bra inlägg 🙂 Jag har också varit med om den då jag alltid när jag väl går ut väljer att avstå från alkohol. Känns som att folk nästan kastar drinkar på en fulla med sprit.
  Det är bara fortsätta vara egen och stå på sig 🙂

  1. Tack för kommentaren! Ja, håller med dig! 🙂 Som du säger är det bara att köra på 🙂

 2. jag har inte varit med om det, men däremot vet jag inte huuur många gånger jag blivit kallad tråkig när jag inte dricker.
  Men ibland är det vissa som förstår, om jag har varit ute och sagt ”nej men det går så himla bra med träningen nu, såå jag vill inte förstöra” så har dom accepterat det och tyckt jag varit duktig.
  Sen är det en helt annan grej om man säger ”nej, jag kör ikväll”, då är det plötsligt vuxenpoäng och hundögonen kommer fram senare på natten om ber om skjuts hahah 🙂

  1. Haha, bra där med skjutsen! Då är man inte så tråkig trots allt 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyrigt © Charlotte Beijer